Projekat Užine

I ove godine nastavljamo projekat Užine, koji smo prvi put počeli u martu 2014. godine. Uz pomoć donacija kompanija i dobrih ljudi obezbjeđujemo trenutno užine za 907 djece iz socijalno ugroženih porodica u Bosni i Hercegovini. Prošle godine obezbijedili smo užine za 1.000 djece i cilj nam je i ove godine doći barem do tog broja.

 

U školama u ruralnim sredinama užina za jedno dijete mjesečno iznosi 10 KM. Nažalost, mnogo roditelja ne mogu da djeci priušte to. Osim što su zbog toga djeca gladna tokom nastave, osjećaju se drugačije od svojih drugara koji imaju užine svaki dan. Djeca su najranjivija kategorija našeg društva i osjećamo dužnost da im obezbijedimo kvalitetne uslove.

 

U saradnji sa školama osiguravamo da niko od roditelja i djece ne zna da djeca koja su korisnici ovog projekta zapravo dobivaju te užine besplatno, kako bismo ih dodatno zaštitili.

 

Pored redovnih užina trudimo se povremeno djeci osigurati i voće kao i druge stvari koje ih obraduju.

 

Donacija za ovu svrhu se može uplatiti bilo kada u toku mjeseca za tekući mjesec, a ko želi može uplatiti odmah za cijelu školsku godinu.

 

Možete biti donator za jedno ili više djece, svako u skladu sa svojim mogućnostima. Prioritet su nam djeca bez jednog ili oba roditelja, djeca koja imaju određene poteškoće u razvoju i djeca koja imaju roditelje ali koja spadaju u socijalno ugroženu kategoriju, odnosno djeca kojoj roditelji nisu u stanju osigurati tih 10 maraka mjesečno kako bi imali sendvič u školi.

 

Od ove godine dodatno smo se bazirali na manja mjesta i samim tim je i cijena užina jeftinija nego što je bila prethodnih godina. Mjesta gdje su užine skuplje pokrili smo u saradnji sa nekim partnerskim kompanijama kao i sredstvima iz naših donacijskih kutija na benzinskim pumpama Hifa Petrol.


Svoj doprinos možete dati  na naredne načine:

 

Za uplate iz BiH:

 

Intesa Sanpaolo Banka BIH

154-180-20085330-48

 

Za uplate iz inostranstva:

 

Banks name: Intesa Sanpaolo Banka BIH

SWIFT CODE:UPBKBA22

IBAN: BA39 1541802008533048

 

Primalac: Udruženje “Pomozi.ba”, dr. Fetaha Bećirbegovića br. 8, 71000 Sarajevo

Svrha: Užine

 

PayPal: paypal1@pomozi.ba

(Direktni link: https://www.paypal.me/Pomozi)

 

Svako ko želi može sponzorisati jedno ili više djece, a za dodatne informacije možete nam pisati na našu Facebook stranicu ili na email info@pomozi.ba.mission_1.png
mission_2.png
mission_3.png
Pomozi.ba prijatelji